Keurmerken

Downafresh label

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het Downafresh® greenline label staat voor het volgende:
• Downafresh® greenline garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935.
• De greenline verwerking houdt in dat bij de productie geen agressieve middelen zijn gebruikt en dat het vulmateriaal na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is.

Nomite® label

Alle donzen dekbedden van Ducky Dons hebben het Nomite® label. Dekbedden met dit label hebben een zeer dichtgeweven tijk en zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Nomite® is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA), een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons- en verenverwerkende bedrijven in Europa. Kijk voor meer informatie over allergie en het Nomite® label op www.nomite.com.

Responsible Down Standard

Ducky Dons is blij dat er een organisatie bestaat zoals Textile Exchange, die de Responsible Down Standard (RDS) heeft ontwikkeld. Een afhankelijk en officieel goedgekeurde certificeringsinstantie ziet erop toe dat elk bedrijf dat verantwoord dons en veren wil verkopen, voldoet aan de eisen van dit keurmerk. Dat betekent dat dieren onder geen enkele voorwaarden ooit levend worden geplukt of gedwangvoederd zijn en te allen tijde voldoende voedsel, schoon drinkwater en bewegingsvrijheid hebben. En uiteraard worden alleen de veren en dons gebruikt van eenden en ganzen die sowieso geslacht worden voor vleesconsumptie.
Jaarlijkse controles zorgen dat de boeren scherp blijven en iedere keer dat dons en veren van eigenaar veranderen wordt de herkomst gecontroleerd en geverifieerd. Wij kopen alleen dons en veren van bedrijven die aan dit keurmerk voldoen.