Keurmerken

Downafresh label

Downafresh® Greenline is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Het Downafresh® greenline label staat voor het volgende:
• Downafresh® greenline garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN 12935.
• De greenline verwerking houdt in dat bij de productie geen agressieve middelen zijn gebruikt en dat het vulmateriaal na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is.

Nomite® label

Alle donzen dekbedden van Ducky Dons hebben het Nomite® label. Dekbedden met dit label hebben een zeer dichtgeweven tijk en zijn bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Nomite® is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA), een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons- en verenverwerkende bedrijven in Europa. Kijk voor meer informatie over allergie en het Nomite® label op www.nomite.com.

Downpass

Producten met het DOWNPASS-keurmerk staan voor hoogwaardige kwaliteit en de garantie, dat het dons en de veren die als vulling worden gebruikt op verantwoorde wijze zijn geproduceerd en afkomstig zijn uit streng gecontroleerde en traceerbare toeleveringsketens. Bovendien wordt de kwaliteit van alle producten door onafhankelijke testinstanties bewaakt. Kortom: u weet wat erin zit.
Elke product dat van een keurmerk is voorzien en dat een vulling met dons en veren heeft die volgens de DOWNPASS-standaard is gecertificeerd, kan met behulp van een uniek controlenummer worden getraceerd.
Alle producten van Ducky Dons voldoen aan dit keurmerk. Kijk voor meer informatie op: www.downpass.com/nl

Better Cotton Initiative (BCI)

Ducky Dons is een trots lid van het Better Cotton Initiative (BCI). BCI bestaat om de wereldwijde katoenproductie beter te maken voor de mensen die het produceren, beter voor het milieu waarin het groeit én beter voor de toekomst van de sector.
Ons doel is om in 2023 100% 'duurzamer katoen' in te kopen voor onze eigen collecties. Duurzamer katoen omvat BCI-katoen, biologisch katoen en gerecycled katoen.

Kijk voor meer informatie op www.bettercotton.org