Duurzaam produceren

Energie is keuzes maken

Geen huishouden of bedrijf kan zonder energie. Hoe groter het gezin of bedrijf, hoe meer energie er dagelijks verbruikt wordt. Daarnaast gebruiken we water en produceren we afval. Tegenwoordig zijn dit zaken waar je bewust en verantwoordelijk mee om moet gaan. In dit blog lees je hoe ons bedrijf dat doet.

Duurzaam produceren

Ducky Dons besteedt niet alleen aandacht aan het duurzaam en verantwoord verkrijgen van dons, maar kiest ook voor een duurzaam en milieuvriendelijk productieproces. Dat betekent dat we ons hele productieproces kritisch onder de loep hebben genomen om te bekijken waar we besparende maatregelen konden nemen. Dat heeft geleid tot een aantal grote aanpassingen in onze bedrijfsvoering.

1. Water

Wanneer alle veren en dons bij ons binnenkomen, worden ze eerst grondig gewassen. Dit kost veel water. We vinden het belangrijk dat ons afvalwater niet schadelijk is voor het milieu. Daarom gebruiken wij uitsluitend biologisch afbreekbare zeep. Het water wordt vervolgens in onze eigen waterzuivering behandeld en vervolgens gereinigd afgevoerd. Daarnaast zijn wij continue aan het experimenteren met efficiëntere wasprogramma’s en het hergebruik van water. Dit alles leidt tot een aanzienlijke water- en energiebesparing.

2. Elektriciteit

In onze fabriek staan veel grote machines die op elektriciteit werken. Dat zijn behoorlijke energieslurpers. Daarom hebben wij op onze daken 1144 zonnepanelen laten aanleggen. Dit voorziet ons in circa 70{a7459a57b693fcd9b5be4b8ec5b36799f725c3a7c64ef9a1a7d5682e385e6883} van de elektriciteit die wij nodig hebben om onze fabriek draaiend te houden. De traditionele TL verlichting in onze fabrieken is overigens allemaal vervangen door duurzamere T5 verlichting die 40{a7459a57b693fcd9b5be4b8ec5b36799f725c3a7c64ef9a1a7d5682e385e6883} minder energie verbruikt. Momenteel zijn wij bezig met de overgang naar de nog duurzamere LED-lampen die zelfs tot 80{a7459a57b693fcd9b5be4b8ec5b36799f725c3a7c64ef9a1a7d5682e385e6883} energie besparen.

3. Afval

Ook de manier waarop we omgaan met afval is onderdeel van ons duurzame beleid. Een aparte machine zorgt dat karton en plastic verpakkingsmaterialen worden samengeperst tot kleine pakketjes die vervolgens gerecycled worden. Ook de tassen en dozen waarin wij onze producten verpakken, zijn gemaakt van karton en plastic dat na gebruik gerecycled wordt. Hierdoor komt restafval binnen ons bedrijf nauwelijks nog voor.

Investeer in de toekomst

Wij zijn van mening dat eigenlijk iedereen, bedrijf of particulier, de verantwoordelijkheid moet pakken en waar mogelijk beslissingen moet nemen die de toekomst van de aarde ten goede komen. Dit betekent dat je daarin ook moet investeren, zowel organisatorisch als financieel. Wij kunnen echter uit eigen ervaring vertellen dat het je zeker voordeel op zal leveren.

 

Wil je meer weten over het duurzame beleid van Ducky Dons? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer blogs

Van oude dekbedhoes naar duurzame picknicktafel
Duurzaam

Wij streven naar een circulaire bedrijfsvoering. Naast het hergebruik van dons hebben we nu ook een mooie oplossing voor het ...

Lees meer
Een revolutie voor duurzaam dons
Duurzaam

De laatste jaren zijn we bij Ducky Dons druk bezig met het zoeken naar manieren om donzen dekbedden en kussens (en het produc ...

Lees meer
Is een donzen dekbed milieuvriendelijk?
Duurzaam

Een donzen dekbed is milieuvriendelijker dan een synthetische en zelfs wollen variant. Hoe dat zit lees je in dit blog.

Lees meer
Werken aan de toekomst
Duurzaam

Deze maand hebben we de laatste hand gelegd aan ons IMVO-document (Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Da ...

Lees meer
Duurzaam produceren
Duurzaam

Ducky Dons besteedt niet alleen aandacht aan het duurzaam en verantwoord verkrijgen van dons, maar kiest ook voor een duurzaa ...

Lees meer
Dons en dierenwelzijn
Duurzaam

Hoe diervriendelijk is een donzen dekbed? We vertellen je er graag meer over.

Lees meer