De voordelen van een 4-seizoenen dekbed

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Het klinkt misschien gek maar hoe lager de warmteklasse, hoe warmer het dekbed is. Afhankelijk van de buitentemperatuur en natuurlijk je persoonlijke voorkeur, kies je een dekbed met de warmteklasse die bij je past. Wil je het hele jaar door gegarandeerd comfortabel liggen? Kies dan slim voor een 4-seizoenen dekbed.

Taurus 4-seizoenen dekbed
Lekker en comfortabel slapen het hele jaar door

Een 4-seizoenen dekbed is in feite 3 dekbedden in 1. Het bestaat uit een dun zomerdekbed om koel onder te slapen wanneer het buiten erg warm is. Voor het voor- en najaar is het tweede dekbed ideaal. Dit is dikker dan het zomerdekbed en is perfect voor de dagen dat de temperatuur buiten tussen de 10 en 20 graden is. Mensen die het niet snel koud hebben of een goed verwarmde slaapkamer hebben, kunnen ook in de winter nog onder het lente/herfstdeel slapen.

Wanneer de echt koude winternachten in aantocht zijn, of als je het snel koud hebt, kun je beide delen aan elkaar bevestigen met handige (druk)knoopjes. Op deze manier ontstaat een extra warm winterdekbed.

Zo heb je met 1 aankoop alle warmteklassen tot je beschikking. We zetten de verschillende warmteklassen voor je op een rijtje:

Klasse 4 – Zomer

Dit zijn lichte, luchtige dekbedden. Slaap je in de zomer graag onder een dekbed? Kies dan voor een dekbed van deze warmteklasse. Heb je een warme slaapkamer of heb je het zelf snel warm? Dan biedt een zomerdekbed ook in het voor- en najaar genoeg warmte.

 

Klasse 3 – Lente/Herfst

Ideale dekbedden voor de lente en herfst. Is jouw slaapkamer goed verwarmd of heb je het sowieso snel warm, dan is deze klasse ook in de winter geschikt voor jou.

 

Klasse 2 – Winter

Deze warmteklasse is bij veel mensen favoriet en geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar. Deze dikte zorgt voor een gemiddelde warmte-isolatie. Omdat iedere persoon ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur heeft, zullen deze dekbedden bij de meeste mensen favoriet zijn.

 

Klasse 1 – Winter Plus

Dit zijn super dikke dekbedden voor koude winternachten. Heb je een koude slaapkamer of heb je het snel koud? Dan zal je heerlijk slapen onder dit warme dekbed.

Kies voor een Ducky Dons dekbed

Onze 4-seizoenen dekbedden bestaan uit een dekbed met warmteklasse 4 en een dekbed met warmteklasse 3. Beide delen samen vormen een dekbed met warmteklasse 1. Je kunt ze bestellen in diverse formaten, van een eenpersoonsdekbed tot een extra groot 260×220 formaat.

Meer informatie over de donzen 4-seizoenen dekbedden van Ducky Dons vind je hier.

Meer blogs

Goed nieuws: je hoeft je bed nooit meer op te maken!
Comfort

Wist je dat het heel goed is om je bed níet op te maken? We leggen je uit waarom.

Lees meer
Welk formaat dekbed past bij jou?
Comfort

In dit blog leggen we uit welk dekbed formaat je het beste voor jouw bed kunt gebruiken.

Lees meer
De voordelen van een 4-seizoenen dekbed
Comfort

Wil je het hele jaar door gegarandeerd comfortabel slapen? Kies dan slim voor een 4-seizoenen dekbed.

Lees meer
Tips voor het wassen van je dekbed
Comfort

Omdat we het belangrijk vinden dat je jarenlang plezier hebt van je dekbed en je kussens zetten we de belangrijkste onderhoud ...

Lees meer